محل تبلیغات شما

تفاوت قرض با عاریه‌:
 

 برطبق ماده ۶۴۸ قانون مدنی:

( قرض عقدی است که به موجب آن احد طرفین مقدار معینی از مال خود را به طرف دیگر تملیک میکند که طرف مزبور مثل آن را از حیث مقدار و جنس و وصف رد نماید ودر صورت تعذر رد، مثل قیمت یوم الرد را بدهد. )

برطبق ماده ۶۳۵ قانون مدنی:

( عاریه عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین به طرف دیگر اجازه میدهد از عین مال او مجانا منتفع شود. عاریه دهنده را معیر و عاریه گیرنده را مستعیر گویند. )
 
در عاریه، مالکیت عاریه دهنده محفوظ میماند و مستعیر مأذون میشود تا از مال او استفاده کند. به همین جهت، مستعیر حق ندارد مال مورد عاریه را تلف کند؛ باید آن را به عنوان امین معیر نگاه دارد و هر گاه مالک بخواهد آن را پس بدهد. پس،  طبیعی است که عاریه تنها در مورد اموالی ممکن است که انتفاع از آنها با بقای عین ممکن باشد و در اثر بهره برداری ازبین نرود( مواد ۶۳۵ و ۶۳۷ قانون مدنی ).

ولی در قرض، مال موضوع قرارداد به مقترض تملیک میشود. او برای مصرف کردن و از بین بردن وام میگیرد و مانند هر مالک دیگر، حق دارد آنچه را به دست آورده از بین ببرد و به دلخواه در آن  تصرف کند . تعهد وام گیرنده برخلاف مستعیر، ناظر به حفظ مال و رد عین آن نیست؛ ملتزم میشود که مثل آنچه را وام گرفته است به مقرض بدهد. پس، گرفتن عین مالی که به وام گیرنده انتقال یافته به منزله سلب مالکیت و تصرف در مال دیگران است و به همین دلیل است که عقد قرض، برخلاف عاریه، در حدود مفاد خود عقدی لازم است: یعنی، پس از تحقق عقد، وام دهنده تنها حق مطالبه مثل مال را دارد و عین به ملکیت قاطع وام گیرنده درمی آید.

جدول انتباه ماه مبارک رمضان سال 1399 به وقت شرعی شیراز ( وکیل پایه یک دادگستری)

خشونت ( خانم وکیل مجرب پایه یک دادگستری )

لیست شوراهای حل اختلاف شیراز ( آدرس و تلفن ) وکیل پایه 1 دادگستری

مال ,عاریه ,وام ,عین ,گیرنده ,مثل ,است که ,آن را ,که به ,را به ,وام گیرنده

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اسیر6155 شرکت مهین کاران فرازمان پرسش مهر1398,بوشهر پایگاه اطلاع رسانی شیعیان اوگاندا